Om Os

Vi har ekspertise i at hjælpe både kvinder, mænd og par, der oplever eller har oplevet at være gennem et fertilitetsforløb - igennem den svære proces det kan være at få deres største ønske opfyldt. Ofte overses eller negligeres de følelsesmæssige reaktioner, som kan opstå både under og i kølvandet på et fertilitetsforløb, når drømmen opfyldes, og det vidunderlige ønskebarn endelig er en del af familien.

I Danmark er vi dygtige til at udrede og behandle den fysiske side af barnløshed. Samtidig er vi et af de lande i verden, der er længst fremme, når det kommer til forskning, inden for viden om de psykiske og sociale konsekvenser af barnløshed. Det er derfor lidt af et paradoks, når vi samtidig er et af de lande i Europa, der gør mindst for at afhjælpe de følelsesmæssige udfordringer, der kan være resultatet af barnløshed og fertilitetsbehandling. I mange af de omkringliggende lande vi ofte sammenligner os med, er rådgivning i forhold til de psykologiske konsekvenser af barnløshed en selvfølge parallelt med den medicinske behandling. I Danmark har vi derimod ikke tradition for at benytte psykologer, fysioterapeuter, sexologer eller andre rådgivere.

Det er derfor vores mission at hjælpe ufrivilligt barnløse med at håndtere de følelsesmæssige og sociale konsekvenser af ufrivillig barnløshed – også når ønskebarnet er ankommet.

Hos Psykologisk Klinik for Ufrivillig Barnløshed arbejder vi ikke direkte, for at I skal blive gravide, den del tager jeres fertilitetsklinik sig af. Derimod hjælper vi med, at lette stressen, presset, bekymringer, sorgen, jalousien og alle de andre følelser ved at være ufrivilligt barnløs. Det gør vi, fordi forskning viser, at chancerne for at blive gravid øges ved at kombinere den medicinske fertilitetsbehandling med mentalt helbredsbehandling. Men mest af alt gør vi det, fordi vi ved, at det at være ufrivilligt barnløs kan være en nærmest ubærlig situation at være i både personligt og for parforholdet.

Vi tilbyder derfor forskellige former for psykoterapeutisk behandling, hvad I er et par eller du er solo.

Mød teamet

Ida Baggesen

Psykolog samt stifter og indehaver af Psykologisk Klinik for Ufrivillig Barnløshed

Psykolog

Anders Bang Jeppesen

Psykolog

Ida Ankerfelt